Om Företaget

ME Defence drivs av mig, Maria Edlund. Företaget är nystartat, och verksamhetsidén kommer bestå i att anordna utbildningsdagar inom genren kampsport och självförsvar åt företag, föreningar och privatpersoner. Tanken är att vi tillsammans varierar teori med praktiska övningar.

 

Min Bakgrund

Jag arbetar som ordningspolis och är inom polisen utbildad instruktör i självskydd och konflikthantering. Senaste åren har jag arbetat som lärare på polisutbildningen i Växjö, där jag utbildat blivande poliser i fysiska tekniker och metoder, nödvärn- och laga befogenhetsvåld, tekniska hjälpmedel, taktik och övrigt självförsvar.

Jag själv började träna kampsport, då främst Sport jujutsu, 2002. Jag fastnade direkt, och har utövat idrotten i olika former sedan dess.

För ca 10 år sedan gick jag över till BJJ (Brazilian jiu-jitsu), och senaste åren har jag även tränat MMA (Mixed martial arts) och SW (Submission wrestling).

Kampsporten gör mig vältränad. Jag blir stark och får bra kondition. Det handlar inte alltid om själva kampbiten, utan mer om träningen, att lära känna sig själv och att respektera sina motståndare. Dessutom kan det göra underverk för huvudet och självkänslan.

Under åren jag tränat, och successivt även vuxit in i en instruktörsroll ser jag mig som en förebild för andra utövare, framförallt för tjejerna. Att få dem att lyckas, hitta tekniker och trix som funkar när man är fysisk mindre och svagare är fantastiskt.

Den tekniska biten är en del av kedjan, en annan del är att hitta sin ”Fighting spirit”, kämparglöden man måste ta fram. Att aldrig ge upp, och att växla upp när man håller på att förlora.